Novosti

Predstavljamo novu web stranicu Rudnika

"Krenite uz potok kroz brda kao kroz ogroman sjenast drvored, kao između ogromna dva zelena plota u starodrevno selo Rude."

Tim je riječima A. G. Matoš jednom opisao pitomu dolinu u kojoj su smještene Rude i pozvao putnike da svrate u ovo mjesto udaljeno samo pet kilometara od Samobora u smjeru jugozapada. 

Danas, jedno stoljeće nakon Matoša, mi Vas ponovno zovemo da posjetite Rude. S tom razlikom što je Matoševu razglednicu zamijenila nova web stranica Rudnika svete Barbare koja je početka ožujka 2017. doživjela svoju punu funkcionalnost. Za to je u velikoj mjeri zaslužan dizajnerski tim naših dugogodišnjih suradnika iz Studia Imaga kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. 

Zahvaljujemo se i Gradu Samboru, Zagrebačkoj županiji i drugim donatorima koji su dali sredstva za izradu web stranice, tiskanje letaka, osmišljavanje lika simpatičnog bradonje Bergmana koji se pojavljuje čim otvorite stranicu kao i za ostale promidžbene aktivnosti. 

Pokušali smo na stranicu staviti sve one informacije za koje se nadamo da će Vam biti od koristi pri planiranju obilaska Rudnika sveta Barbara. A u želji da Vas što duže zadržimo u Rudama, u suradnji s našom partnerskom organizacijom - Turističkom agencijom Bergman putovanja, osmislili smo i puno dodatnih sadržaja i zanimljivosti koje također možete pronaći na webu.

I za kraj poruka - prepustite se svom avanturističkom duhu čim prije zakoračite u tajanstveni svijet podzemlja Samoborskog gorja.

Bergmani Vas očekuju!