Novosti

Moj dida je pao s Marsa - Rudnik kakvog još niste vidjeli

Koja je veza između Rudnika sveta Barbara i Marsa saznat ćemo nakon što 2018. godine producentska kuća Studio DIM iz Zagreba dovrši dječji film Moj dida je pao s Marsa. Brojna i profesionalna televizijska ekipa zatekla se sredinom rujna u Rudama baš za vrijeme iznimno velikih oborina, no sve to ih nije omelo da u našem podzemlju snime prve kadrove fantasy priče o djevojčici koja uz pomoć vanzemaljskog robota pokušava spasiti svoju djelomično vanzemaljsku obitelj.

Scenarij zasnova na priči robota i jedanaestogodišnje djevojčice je rađen prema motivima priče Irene Krčelić, potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a producent je Studio Dim. U glavnoj ulozi je Lana Hranjec, a glume još mladi glumci Alex Rakoš i Sven Barac. Osim dječjih uloga, u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebro te slovačka glumica Petra Polnišova, dok je ulogu robota Dode postavio glumac Ozren Grabarić. Film se realizira u koprodukciji sedam zemalja, s potporom Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Luxembourg, Norveškog filmskog instituta, Slovenskog filmskog centra, Češkog državnog kinematografskog fonda, Slovačkog audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatske radiotelevizije.

Ako je suditi prema izvanzemaljskom doživljaju koji se može vidjeti na fotografijama ne dvojimo da će film imati velikog uspjeha kod mlađe publike.