Novosti

Budi rudar na jedan dan!

I ove godine u nedjelju 2. listopada prigodnim programom  obilježavamo Dane europske baštine pred  Rudnikom sveta Barbara u Rudama. Manifestacija koju od milja zovemo "Budi rudar na jedan dan" i ove godine donosi bogat i zanimljiv program. Posjetitelji će imati priliku posjetiti Rudnik sveta Barbara te sudjelovati u radionicama kovanja u pravoj kovačnici.

U gastronomskom dijelu programa prezentirat će se kuhanje ričeta, a zainteresirani će moći probati i žgance sa kiselim mlijekom i rudarski sendvič. Rakija koja će se kuhati tijekom cijelog dana moći će se i degustirati.

Djeca će se od 11 do 17 sati moći zabaviti zanimljivim radionicama (izrada kućice za ptice, slike od lišća i bojanje bojama iz prirode) s posebnim naglaskom na održivost i recikliranje te tradicionalnim dječjim igrama (čižmanje, skakanje u vreći, krampiranje, tačkanje).

Odrasli će se uz kuhanje rakije moći okušati i u guljenju kore s trupaca pomoću tradicionalnog rudarskog alata obručnjaka, kao i u izradi stolova i klupa za prostor ispred rudnika.